Sidor

torsdag 7 april 2011

nuläge

Elevernas hemsidor växer. Och det blir inte alltid som jag tänkt.
Det är fascinerande att höra elevernas diskussioner om hemsidorna och det är lika spännande varje gång jag går in och tittar. Jag är stolt över vad jag har kunnat erbjuda våra elever när det gäller möjlighet att visa vad de gör och kan. Det känns nu som något självklart och jag kan inte tänka mig att de skulle vara utan denna möjlighet. Min förhoppning är att elever och föräldrar ska känna lika.
  Nästa steg blir hur jag kan hjälpa till att utveckla detta på min skola. Hur kan vi ge alla elever möjlighet att visa vad de gör och kan?  Hur kan vi ge alla föräldrar möjlighet att kontinuerligt följa sitt barns arbete i skolan? Jag är övertygad om att många av mina kollegor ser fördelarna med att jobba mer digitalt. Jag är också övertygad om att de inser behovet av en digital agenda och behovet av egen fortbildning.
 Vid slutredovisningen den 1 juni vill jag nog berätta om möjligheterna med att bygga hemsida med klassen/hemsidor med eleverna - att vad som verkar så omöjligt är möjligt.  Kanske en PhotoStory och gärna bara 2 minuter.